Hoe Hoppscotch een open source ‘API-ontwikkelingsecosysteem’ bouwt

Hoor van CIO’s, CTO’s en andere C-level en senior executives over data en AI-strategieën op de Future of Work Summit op 12 januari 2022. Leer meer


Laat de OSS Enterprise-nieuwsbrief begeleid uw open source-reis! .

Terwijl bedrijven doorgaan met hun overgang van on-premises, monolithische software naar de cloud en een op microservices gebaseerde architectuur, heeft dit de deur geopend voor talloze bedrijven om te profiteren van de bloeiende API-economie. In 2021 zijn API’s (application programming interfaces) de lijm die de meeste software bij elkaar houdt – ze brengen gegevens naar verkoop- en marketingteams; privacy naar bank- en zorgapps; en kaarten naar uw fitness-tracking-app.

API’s en microservices geven bedrijven meer flexibiliteit en wendbaarheid bij het ontwikkelen en schalen van hun software – zelfs met alle middelen ter wereld, waarom zou een bedrijf als Uber zijn eigen in-app-berichteninfrastructuur ontwikkelen, als het gebruik kan maken van speciaal gebouwde API’s van een bedrijf zoals Messagebird in plaats daarvan?

En het is tegen die achtergrond dat Hoppscotch is van plan om te bouwen wat het een “API-ontwikkelingsecosysteem” noemt, met open source in de kern. Opgericht in Kerala, India, in 2019 door Liyas Thomas, heeft Hoppscotch de afgelopen jaren gestaag aan populariteit gewonnen en claimt zo’n 500.000 ontwikkelaarsgebruikers – en veel van grote bedrijven zoals Google, Microsoft, Salesforce en IBM steunen op het open source-project om hun API’s te ontwikkelen en te testen.

Om de zaken naar een hoger niveau te tillen bij het nastreven van commercialisering, heeft Hoppscotch vandaag aangekondigd dat het $ 3 miljoen heeft opgehaald in een startfinancieringsronde onder leiding van OSS Capital, met deelname van het moederbedrijf van WordPress.com automatisch en een hele reeks engelinvesteerders.

API-samenwerking

Het Hoppscotch-platform bestaat uit meerdere geïntegreerde API-ontwikkeltools, gericht op ingenieurs, softwareontwikkelaars, testers voor kwaliteitsborging (QA) en productmanagers. Het omvat een web cliënt, die is opgezet als een ‘online samenwerkings-API-speeltuin’, waarmee meerdere ontwikkelaars of teams API’s kunnen bouwen, testen en delen. EEN aparte opdrachtregelinterface (CLI)-tool is ondertussen ontworpen voor het integreren van geautomatiseerde testrunners als onderdeel van CI/CD-pijplijnen. En dan is er de API-documentatiegenerator, waarmee ontwikkelaars alle benodigde API-documentatie in realtime kunnen maken, publiceren en onderhouden.

Met Hoppscotch voor teams, dat zich momenteel in de openbare bèta bevindt, kunnen bedrijven individuele groepen maken voor specifieke gebruikssituaties. Het kan bijvoorbeeld een team creëren voor het hele interne personeelsbestand, waar iedereen API’s en gerelateerde communicatie met iemand anders kan delen. Ze kunnen ook kleinere groepen maken voor specifieke teams, zoals QA-testers, of voor externe leveranciers en partners waar gevoelige gegevens gescheiden moeten worden gehouden van specifieke projecten waarbij ze betrokken zijn.

Boven: Hinkelspel voor teams

Hoewel API’s tegenwoordig een integraal onderdeel zijn van de meeste software, dienen ze ook als toegangspoort voor gevoelige gegevens – of dat nu persoonlijk identificeerbare (PII) informatie in een zorgapp is, of tokens en wachtwoorden die worden gebruikt voor toegang tot databases en andere kritieke infrastructuur. En dit is de reden waarom Hoppscotch vanaf het begin een open source-ethos heeft aangenomen – bedrijven kunnen ervoor kiezen om Hoppscotch volledig in-house te hosten, waardoor ze volledige controle en zichtbaarheid over hun gegevens hebben.

“Een API-toolingsysteem maakt rechtstreeks verbinding met de backend- en database-infrastructuur – telemetrie- en trackinginformatie in propriëtaire services zijn bijna altijd verborgen, [but] dit moet transparant en flexibel zijn,” vertelde Thomas aan VentureBeat. “Open source-tools bieden inzicht in hoe een dergelijke tool omgaat met gevoelige informatie van bedrijven, waardoor de gemeenschap samen de privacy van de gebruiker en de beveiliging van beheerde API’s kan verbeteren.”

Er zijn enkele voor de hand liggende gevestigde exploitanten in de ruimte voor API-ontwikkelingstools, waaronder: Postbode dat nu een bedrijf van $ 5,6 miljard is na een gigantische financieringsronde een paar maanden geleden. En in de open source-sfeer is er: Slapeloosheid welke Kong verworven terug in 2019.

Met $ 3 miljoen op de bank wil Hoppscotch echter een commercieel product bouwen met specifieke enterprise-grade functies, dat zich uitstrekt door het hele API-ontwikkelingsproces.

“Op dit moment is er geen andere open source API-toolinginfrastructuur die in staat is om continue integratie te bieden in alle API-ontwikkelingslevenscycli”, zegt Thomas. “Hoppscotch wil het ontwerp, de ontwikkeling, het testen, het gebruik en de documentatie van API’s bundelen onder één paraplu voor ontwikkelaars en consumenten.”

In de komende maanden zal Hoppscotch beginnen met het uitrollen van een gehoste cloudservice, enterprise-grade functies zoals ondersteuning voor single sign-on (SSO) authenticatie, en premium ondersteuning en services voor on-premises implementaties.

“We zijn Hoppscotch begonnen met een eenvoudig inzicht – het bouwen en testen van API’s is steeds complexer geworden”, legt Thomas uit. “De huidige aanpak is om op meer processen en omslachtige tools te bouwen. We willen een wereld zien die al deze complexiteit wegneemt door de praktijken en tools te bieden die passen bij de workflow van de ontwikkelaars, waardoor teams zich kunnen concentreren op het bouwen. Deze financiering, samen met de steun van onze investeerders, geeft ons de middelen om echt te versnellen en de nieuwe standaard voor softwareontwikkeling te gaan definiëren.”

VentureBeat

De missie van VentureBeat is om een ​​digitaal stadsplein te zijn voor technische besluitvormers om kennis op te doen over transformatieve technologie en transacties. Onze site biedt essentiële informatie over datatechnologieën en -strategieën om u te begeleiden bij het leiden van uw organisaties. We nodigen je uit om lid te worden van onze community, om toegang te krijgen tot:

  • actuele informatie over de onderwerpen die u interesseren
  • onze nieuwsbrieven
  • gated thought-leader content en korting op toegang tot onze gewaardeerde evenementen, zoals: Transformeer 2021: Leer meer
  • netwerkfuncties en meer

Lid worden

creditSource link

Palomine.be
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart