Rapport: 49% van de leidinggevenden van C-suite is van mening dat COVID-19 de grootste impact op hun bedrijf heeft gehad

Hoor van CIO’s, CTO’s en andere C-level en senior executives over data en AI-strategieën op de Future of Work Summit op 12 januari 2022. Leer meer


De resultaten van een recent rapport van West Monroe onthulde dat 49% van de C-suite executives gelooft dat de COVID-19-pandemie de grootste impact heeft gehad op hun bedrijf – met de gerelateerde Great Resignation en arbeidstekorten die op een goede tweede binnenkwamen – wat aangeeft dat andere problemen in 2021 minder aandacht kregen van leidinggevenden .

Het afgelopen jaar heeft iedereen geleerd dat de wereld nog steeds constant in ontwikkeling is. De C-suite reageerde op het veranderende zakelijke landschap door problemen aan te pakken die nog maar een jaar geleden nog onverwacht waren. De Delta-variant en COVID-19 hadden volgens de ondervraagde leidinggevenden in 2021 de grootste impact op het bedrijfsleven. Nog eens 15% vond dat het effect van de pandemie op werknemers de grootste impact had op hun organisatie. West Coast-respondenten voelden het effect van de pandemie op werknemers het meest (18%), terwijl de regio Midwest het minst bang was, met slechts 9% die de grootste impact op het bedrijfsleven noemde.

Boven: Volgens C-Suite Executives, ondervraagd in het vierde kwartaal door West Monroe, hadden de pandemie en de bijbehorende effecten de grootste impact op het bedrijfsleven in 2021, terwijl al het andere op de achtergrond moest worden gezet.

Afbeelding tegoed: West Monroe

The Great Resignation, tekorten en schaarsten waren elk goed voor 18%. Nu de arbeidsmarkt als altijd hot was, begonnen werknemers hun bedrijven massaal te verlaten. Leidinggevenden werden gedwongen creatief te zijn en nieuwe strategieën uit te testen om het beste talent aan te nemen en te behouden. Het verhogen van salaris, locatieflexibiliteit en tijdelijk talent waren volgens de respondenten de belangrijkste benaderingen. Het is niet verwonderlijk dat CFO’s de meest bezorgde bestuurders waren over tekorten en schaarste (24%), gevolgd door 22% van de COO’s.

Dit alles betekende dat leidinggevenden minder tijd hadden om zich te concentreren op andere dringende zakelijke kwesties, waaronder investeringen in technologie (4%), cyberaanvallen (3%), beschikbaarheid van het vaccin (3%) en ESG-trends/activisme, wat niet het geval was. helemaal een grote zorg voor de C-suite in vergelijking met andere zakelijke problemen in het vierde kwartaal.

Het rapport is gebaseerd op onderzoeksresultaten van 150 C-level executives bij bedrijven met een jaarlijkse omzet van ten minste $ 250 miljoen, verzameld tussen 17 september en 21 september 2021.

Lees de volledig rapport door West Monroe.

VentureBeat

De missie van VentureBeat is om een ​​digitaal stadsplein te zijn voor technische besluitvormers om kennis op te doen over transformatieve technologie en transacties. Onze site biedt essentiële informatie over datatechnologieën en -strategieën om u te begeleiden bij het leiden van uw organisaties. We nodigen je uit om lid te worden van onze community, om toegang te krijgen tot:

  • actuele informatie over de onderwerpen die u interesseren
  • onze nieuwsbrieven
  • gated thought-leader content en korting op toegang tot onze gewaardeerde evenementen, zoals: Transformeer 2021: Leer meer
  • netwerkfuncties en meer

Lid worden

creditSource link

Palomine.be
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart